Zelfs als u het grootste deel van uw tijd aan land doorbrengt, zult u uiteindelijk toch moeten varen. Of u nu een ontspannen cruise langs de kust maakt of onbekende wateren verkent, met de juiste vaarbewijs cursus wordt het voor anderen gemakkelijker om uw motieven en bedoelingen te begrijpen. Zeilen is een van de weinige activiteiten waarbij het behalen van een vaarbewijs net zo eenvoudig kan zijn als het behalen van een rijbewijs. De enige vereisten zijn het slagen voor een examen met een bepaalde score en het voldoen aan enkele andere voorwaarden die gelden voor bijna iedereen die wil zeilen. Dit betekent echter niet dat het verkrijgen van het juiste vaarbewijs niet wat denkwerk en planning zal vergen. Hier zijn 10 dingen die je moet weten over vaarbewijzen:

Vaarbewijs cursus

Wat doet een vaarbewijs?

In tegenstelling tot een rijbewijs mag u met een vaarbewijs geen boot besturen. Het is eerder een vergunning waarmee u op bepaalde boten mag varen (meestal onder toezicht van een gediplomeerd schipper). Hoewel veel staten vergelijkbare eisen stellen aan vaarbewijzen, heeft elke staat zijn eigen specifieke eisen voor het halen van een vaarbewijs. Het doel van een vaarbewijs is het publiek het vertrouwen te geven dat u over de nodige vaardigheden beschikt om een boot veilig te besturen. Dit kan onder meer inhouden dat u een boot onder invloed van alcohol of drugs moet besturen, de juiste opleiding moet volgen en het juiste type vaarbewijs moet hebben.

Hoe krijg ik een vaarbewijs?

Hoewel zeilen een van de weinige activiteiten is waarbij u met minimale inspanning een vaarbewijs kunt halen, vinden veel mensen het moeilijk om te beginnen. Er zijn verschillende redenen waarom het halen van een vaarbewijs meer inspanning vergt dan alleen het afleggen van een test. Ten eerste kan het moeilijk zijn om te weten waar te beginnen. Veel mensen nemen gewoon de eerste vaarbewijs test beschikbaar is, die vaak wordt aangeboden in een lokaal buurthuis of boot dealer. Echter, de meeste staten bieden het examen online, waardoor het gemakkelijk is om een cursus te volgen en je rijbewijs te halen in je eigen tempo. Bovendien moet je beslissen met welk type boot je gaat varen onder toezicht van een gediplomeerd schipper.

Inspecteur charterschipper worden

Iedereen die met een boot wil varen, moet een vaarbewijsprocedure doorlopen. Dit proces verschilt van staat tot staat, maar meestal houdt het in dat u een vaarexamen moet afleggen en aan bepaalde eisen moet voldoen. Afhankelijk van de eisen van uw staat, kunt u ofwel een recreatieve vaarbewijs of een commerciële varen licentie te krijgen.

Recreatieve vaarbewijzen zijn goed voor boten met een maximum gewicht van meer dan 20 en minder dan 500 pond. De grootte van uw boot maakt niet uit als het gaat om het krijgen van een recreatieve vaarbewijs.

zijn goed voor boten met een maximaal gewicht van meer dan 20 en minder dan 500 pond. De grootte van uw boot is niet van belang bij het verkrijgen van een vaarbewijs voor pleziervaartuigen. Commerciële vaarbewijzen zijn goed voor boten met een maximaal gewicht van meer dan 500 pond. Hieronder vallen vissersboten, rondvaartboten en andere boten die commerciële activiteiten zoals vervoer, toerisme of mijnbouw mogelijk maken.

Conclusie

Zeilen is een leuke manier om het buitenleven te verkennen, je zelfvertrouwen op te krikken, en nieuwe mensen te ontmoeten. Als u een reis plant om met uw eigen boot te varen, kunt u een vaarbewijs halen en onder toezicht van een gediplomeerde schipper varen. Het kan echter moeilijk zijn om aan de slag te gaan en het proces van het vaarbewijs te doorlopen. Dit artikel zal u helpen een beter begrip te krijgen van vaarbewijzen en hoe u er een kunt aanvragen.

Categories: Default