Wat is een foto?

foto reading

Een foto is een beeld gemaakt door lichtstralen. Een fototoestel slaat geen licht op, het legt het alleen vast zodat we het kunnen zien als we de foto naderhand bekijken. Er zijn twee soorten licht in deze wereld: natuurlijk licht en kunstlicht. Het natuurlijke licht is wat we elke dag ervaren. Kunstmatig licht is vaak het resultaat van een chemische reactie, en is daarom anders dan natuurlijk licht. Natuurlijk licht is wat de meeste mensen ervaren. Planten en dieren gebruiken dit licht om hun eigen voedsel te maken door chlorofyl te produceren. 

Hoe maak je een goede foto?

Er zijn talloze tips en trucs om goede foto's te maken. Maar als fotografie nieuw voor je is, is het belangrijk om te onthouden dat het doel is om een foto te maken die de essentie van het onderwerp vastlegt. Als je een foto van een persoon maakt, wil je zijn persoonlijkheid vastleggen.

Betere foto's maken met advies over apparatuur

Als ik drie adviezen zou moeten kiezen die elke fotograaf in gedachten moet houden, dan zouden dat deze zijn.

  • Zoom, en wees je bewust van je omgeving.
  • Investeer in een goed statief.
  • Dat is nog lang niet alles wat je aan uitrusting nodig hebt.

Conclusie

Er zijn talloze tips en trucs om geweldige foto's te maken. Maar als fotografie nieuw voor je is, is het belangrijk om te onthouden dat het doel is om een foto te maken die de essentie van het onderwerp vastlegt. Als je een foto van een persoon maakt, wil je zijn persoonlijkheid vastleggen. 

Categories: Default