Ontstoppingsdienst Waddinxveen

Wanneer u denkt aan het repareren en onderhouden van uw huis, is uw toilet waarschijnlijk niet een van de dingen waar u aan denkt. Tenzij u in een historisch pand of een oud huis woont, is uw toilet waarschijnlijk een vrij moderne inrichting. Echter, zelfs nieuwe en bijgewerkte modellen kunnen van tijd tot tijd verstoppingen en andere problemen ontwikkelen. Als u problemen heeft met uw toilet, zijn er verschillende methoden om het te ontstoppen.

Wat is een verstopping?

Een verstopping is een situatie waarin afvalwater (of “zwart water” in toilettermen) niet in staat is geweest om uit uw toiletpot weg te lopen. Dit gebeurt meestal wanneer vaste materialen (zoals toiletpapier) vast komen te zitten in het spoelmechanisme van het toilet. Soms zit de toiletpot vol water, en andere keren is er een combinatie van water en vaste stoffen die niet hebben kunnen weglopen.

Het toilet doorspoelen.

De eerste stap bij het ontstoppen van een toilet is ervoor zorgen dat de toiletpot helemaal leeg is. De manier waarop u uw toilet doorspoelt kan ook een oorzaak zijn van een verstopping. Er zijn twee soorten toiletten in de wereld: de “loOP” en de “DIVE”. Als u niet meer weet welk type uw toilet is, kijk dan of er een “loOP” of “DIVE” label bij het doorspoelmechanisme zit. Er zijn vele andere manieren om een toiletpot te ontstoppen dan hem steeds weer door te spoelen. U kunt een chemisch reinigingsmiddel rechtstreeks in de toiletpot gieten en het laten inwerken, of u kunt een ontstopper gebruiken.

Hoe verwijder je een verstopping met een ontstopper?

De ontstopper is een van de meest gebruikte en effectieve manieren om een toilet te ontstoppen. Om met een ontstopper een verstopping uit een toilet te verwijderen, moet u de volgende stappen volgen: – Neem een ontstopper die ontworpen is voor toiletten – meestal een volledig plastic model. – Plaats het rubberen uiteinde van de ontstopper direct boven de opening van de toiletpot. – Druk de ontstopper op de toiletpot en houd hem enkele minuten op zijn plaats. – Til de ontstopper op. Als de verstopping is verdwenen, is het water in de toiletpot ook verdwenen. – Als er nog steeds water in de toiletpot zit, herhaalt u de bovenstaande stappen.

Hoe kunt u uw toilet met een slang ontstoppen?

Als je een huis met twee verdiepingen hebt, kun je de waterdruk van je buitenkraan gebruiken om de verstopping uit je toilet te blazen. Zo doet u dat: – Ga naar je buitenkraan en zet hem aan. – Steek het uiteinde van een slang in de toiletpot. – Zet de kraan uit als het water uit de slang komt. – Laat het water 30-60 seconden lopen. – Draai de kraan uit en verwijder de slang.